Заступник генсека ООН прибув до України на чотири дні

17:20 12.12.2022

Заступник генерального секретаря ООН із гуманітарних питань та координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс 12 грудня прибув до України з чотириденним робочим візитом.

Про це повідомляє представництво ООН в Україні, пише ZN.ua.

Гріффітс відвідає Миколаїв, Херсон та Київ. Разом із помічницею генерального секретаря та координатором з гуманітарних питань в Україні Деніз Браун він ознайомиться з результатами гуманітарного реагування та новими викликами, що виникли внаслідок зростання пошкоджень інфраструктури на тлі низьких зимових температур.

У Миколаєві Гріффітс відвідає місця проживання внутрішньо переміщених осіб та пекарню, яку підтримує ООН, котра виробляє хліб для людей у прифронтовому Херсоні.

У Херсоні він подивиться, як ООН та місцеві органи влади створюють пункти обігріву. 

У Києві заступник генсека ООН зустрінеться з високопоставленими представниками влади, а також із представниками неурядових організацій та дипломатичною спільнотою.

7 грудня Гріффітс озвучив, що мільйони українців не мають регулярного доступу до тепла, електрики та води за мінусової температури. "Сьогодні в Україні здатність громадянського населення виживати перебуває під загрозою", - сказав він.
 

Ще на цю тему