Два порти відновили вантажні операції після обстрілів Одещини

13:40 12.12.2022

Порти «Південний» та Чорноморськ у неділю, 11 грудня, відновили експорт продовольства після нещодавніх обстрілів російськими військами енергооб’єктів Одещини, а порт Одеса поки не здійснює вантажних операцій. 

Про це повідомила пресслужба ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ), пише видання Порти України.

Атака ворога на об’єкти енергетичної інфраструктури повністю знеструмили й об’єкти критичної інфраструктури. Порти Одеса та «Південний» не мали змоги виконувати вантажні роботи, а порт Чорноморськ — лише частково. Наразі завдяки енергетикам, які працюють 24/7, енергопостачання поступово відновлюється. Також використовуються альтернативні джерела живлення. Порти «Південний» та Чорноморськ здійснюють вантажні операції. Порт Одеса, на жаль, поки що ні”, — заявив в.о. голови АМПУ Олексій Востріков.

За його словами, спрогнозувати, як складатиметься ситуація в подальшому, важко, оскільки «маємо справу з ворогом, для якого не існує принципів».

Що стосується експорту, то Росія і до цього його гальмувала створюючи проблеми з інспекціями в Босфорі, а відсутність енергопостачання звісно буде гальмувати ще більше”, — зазначив Востріков.

Внаслідок російської атаки дронами-камікадзе на об’єкти енергоінфраструктури в ніч на 10 грудня практично у всіх районах та громадах Одеської області зникло електропостачання.

З 10 жовтня російські війська здійснюють масовані атаки на енергетичну інфраструктуру України. Загарбники цілять ракетами й іранськими дронами як по об’єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії.
 

Ще на цю тему