Україна планує відновити морські контейнерні перевезення упродовж місяця

18:20 15.03.2024

Перші контейнерні перевезення українським морським коридором можуть бути здійснені протягом двох-трьох тижнів.

Як інформує видання« USM» про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьковм, пише Інтерфакс.

«Усі п’ять контейнерних терміналів готові обробляти (прим. Ред. — контейнери). Майже всі вони задіяні в перевалці аграрної та іншої продукції. Але контейнери — це пріоритет, і вони ведуть переговори. Сподіваюся, що за два-три тижні отримаємо перші заходи», — зазначив заступник міністра.

За його словами, термінали і контейнерні лінії відновлюватимуть роботу поетапно. Рух розпочнеться з фідерних суден, а вже за ними у разі відсутності інцидентів підуть контейнерні лінії.

Заступник міністра додав, що в портах Дунаю вже працюють контейнерні сервіси між Україною і Румунією з порту «Рені» і між Румунією і Туреччиною з порту «Ізмаїл».

УДП вже готове до перевезення контейнерів угору Дунаєм, але поки що таких перевезень ще не було.

Загалом у лютому через Дунай пройшли 1,8 млн тонн вантажів — майже 50% від максимуму, досягнутого у 2023 році. Разом з морським коридором перевезення минулого місяця досягли майже 10 млн тонн, або 75% довоєнного обсягу.

Як раніше повідомляв USM, контейнерні перевезення спочатку планували запустити Дунаєм, а згодом – з портів Великої Одеси.

Ще на цю тему