В Ренійському порту запустили в роботу контейнерний термінал

18:40 08.12.2022

У Ренійському морському порту в листопаді почав роботу контейнерний термінал «Вікінг Альянс», який є єдиним в Україні контейнерним терміналом, що працює після російського військового вторгнення у лютому. 

Про це повідомила прес-служба Агенції регіонального розвитку Одеської області, пише видання Порти України.

Згідно меморандуму про співпрацю ми взяли участь у запуску унікального для нашого регіону проєкту — контейнерного терміналу «Вікінг Альянс». Це проєкт міжнародного значення. Він розташований на території торгового порту Рені. Це єдиний контейнерний термінал в Рені та єдиний, працюючий сьогодні в Україні”, — вказала прес-служба.

Як зазначили в Агенції, «Вікінг Альянс» є партнером найбільшого світового транспортно-логістичного холдингу Maersk, лідера з контейнерних перевезень. Компанія експортує як сільгосппродукцію, так і іншу продукцію вітчизняних виробників зі всієї України, та імпортує запчастини, автомобілі, мінеральні добрива, тощо.

В листопаді, коли компанія тільки розпочала роботу, було опрацьовано близько 1500 контейнерів. Лінія поєднана з магістральними контейнеровозами в румунській Констанці та турецькому Стамбулі.

«Вікінг Альянс» регулярно відпрацьовує два суднозаходи на тиждень, що дуже важливо для економіки нашого регіону. Адже контейнерні перевезення прискорюють швидкість доставки на декілька тижнів та зменшують собівартість продукції, що дозволяє українським виробникам гідно конкурувати в своїй галузі”, — наголосили в Агенції.

В найближчих планах «Вікінг Альянс» — запуск рефрижераторних контейнерів, в яких можна буде перевозити заморожену продукцію, що значно розширить види експорту та імпорту. Зазначається, що компанія збирається збільшити об’єми контейнерних перевезень в рази.
 

Ще на цю тему