Прем’єрка Молдови прибула до Києва, відвідала Бучу і Ірпінь

16:00 06.12.2022

Прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця перебуває з робочим візитом у Києві, вона також відвідала міста Буча та Ірпінь.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє канал TV8.

Разом з прем’єркою в Україні також перебуває міністр економіки Румунії Думітру Алаіба.

"Сьогодні я перебуваю з робочим візитом у Києві. Відвідала міста Буча та Ірпінь. На власні очі побачила спалені та покинуті будинки, школи, дитячі садочки та зруйновані дороги, але найболючіше видовище - це хрести за городами. Жодне фото, жодне відео не може передати те, що я побачила тут, на місці", - написала Гаврилиця у Facebook.

Прем'єр-міністр вкотре наголосила, що вкотре рішуче засуджує жахіття, які творить російська армія, і висловила повну підтримку продовженню розслідування воєнних злочинів на території України: "Кожен громадянин України, особливо діти та жінки, які зазнали жорстокості та нелюдського поводження, заслуговують на справедливість у міжнародних кримінальних судах".

Наталія Гаврилиця заявила, що Молдова і надалі буде підтримувати Україну всім, чим зможе.

Прем'єр-міністр також зустрінеться зі своїм колегою Денисом Шмигалем та іншими членами уряду України: "Ми налагодили дискусії з багатьох тем, включаючи енергетику, транспорт, освіту та статус країни-кандидата, який Україна та Республіка Молдова отримали влітку цього року".

5 грудння президентка Молдови Мая Санду засудила російські удари по критичній інфраструктурі України закликала міжнародну спільноту посилити тиск на РФ.
 

Ще на цю тему