Російський Газпром відмовився від планів скоротити транзит через Україну

16:20 28.11.2022

Російський газовий монополіст ПАО «Газпром» відмовився від планів припинити постачання газу до Молдови через Україну. Про це йдеться в заяві компанії.

"Прийнято рішення не знижувати подачу газу на ГВС "Суджа" для транзиту до Молдови", - йдеться у повідомленні, пише ZN.ua.

У"Газпромі обґрунтували своє рішення тим, що "компанія "Молдовагаз" усунула порушення щодо оплати Газпрому поточних поставок російського газу в листопаді".

"Кошти за газ, що осів на території України, призначений для споживачів Молдови, в Газпромі отримані", - заявили в російській компанії.

Нагадаємо, раніше Газпром заявляв про намір припинити постачання газу до Молдови через Україну з 28 листопада.

Водночас, Газпром у минулий вівторок мав зовсім інші мотиви. Зокрема, звинуватив Україну в «осіданні» газу, призначеного для Молдови , заявивши, що з 28 листопада він може почати скорочувати постачання газу до Молдови, яке проходить через Україну.

Після погроз «Газпрому» скоротити транзит через Україну, газ у Європі подорожчав - на 4% до 1280 доларів за тисячу кубометрів.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему