Під час ремонту російського авіаносця «Кузнецов» знов виявилися «неочікувані дефекти»

12:00 28.11.2022

Роботи по ремонту та модернізації російського авіаносного крейсера ВМФ РФ проекту 1143.5 "Адмирал Кузнецов" йдуть "за графіком", корабель може повернутись в стрій Північного флоту РФ у І кварталі 2024 року. 

Про це під час виставки Transport Week заявив генеральний директор російської ОСК (Объединенной судостроительной корпорации) Алєксєй Рахманов, пише defence-ua з посиланням напортал Naval News.

При цьому, цей же чиновник побідкався журналістам, що вчасно завершити ремонт "Кузнєцова" (тобто хоча би в 2023 році) російському ОПК заважають "непередбачувані дефекти". "Працюємо, робимо все, що від нас залежить. Пароплав не новий, походив, попрацював. За підсумками дефектації значна частина обладнання вимагала заміни чи ремонту в заводських умовах. Це об’єктивні складнощі, були й суб’єктивні", - заявив Рахманов у відповідь на питання журналістів.

За попередніми планами, рашистська ОСК мала здати "Адмирал Кузнецов" максимум до кінця 2023 року. Для чого, наприклад, орки у травні 2022 року пішли на досі небачену "штурмовщину" - вони загнали свій горе-авіаносець в недобудований сухий док, щоб "прискорити" графік робіт. Але не допомогло – уже в червні 2022 року Міноборони РФ відклало до 2024 року дедлайн по завершенню ремонту "Кузнєцова".

Росіяни в своїх публікаціях підкреслюють, що після ремонту та модернізації їх єдиний авіаносець начебто прослужить ще 10-15 років. І це власне після 7-річного буквально приростання до причалу. Ймовірно, РФ уже попрощалась із наміром будувати "повноцінні" авіаносці. Через що власне й вимушена "латати" свій "пароплав", на якому постійно виникають "непередбачувані дефекти".

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему