Росіяни вкрали фонди Каховського історичного музею

09:00 25.11.2022

Російські окупанти вивезли усі фонди Каховського історичного музею. Їх перенаправили на територію тимчасово окупованого Криму.

Як пише ZN.UA, про це повідомляє Центр народного спротиву.

У ЦНС зазначають, що росіяни продовжують грабувати наукові, культурні та освітні установи, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Це частина стратегії країни-агресора, яка націлена на знищення української нації, адже саме музеї досліджують та зберігають народну пам'ять.

Нагадаємо, за час окупації територій Херсонської області російські загарбники вкрали з музеїв та інших культурних закладів майже 15 тисяч експонатів. Зокрема, чотири вантажівки РФ з награбованим майном приїхали у місто Сімферополь у тимчасово окупованому Криму.

Окрім культурних цінностей, російські солдати, як і в інших регіонах, викрали побутову техніку та сантехніку, зокрема унітази.

За даними ЮНЕСКО, станом на жовтень в Україні знищено понад 200 культурних об'єктів. Серед них 88 релігійних об'єктів, 15 музеїв, 76 будівель, що становлять історичний та/або художній інтерес, 18 пам'ятників та 10 бібліотек.
 

Ще на цю тему