Санду про вимкнення світла : Як би не було важко, єдиний шлях Молдови - у напрямку вільного світу

12:40 24.11.2022

Президентка Молдови Мая Санду прокоментувала вимкнення електроенергії в країні через обстріл росії міст України в середу, 23 листопада.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Фейсбуці.

«росія занурила Молдову в пітьму. Війна росії в Україні вбиває людей, руйнує житлові будинки та енергетичну інфраструктуру. В Україні триває обстріл. Люди витягують з-під завалів своїх поранених. І вони оплакують своїх померлих близьких. Життя людей не можна повернути назад. Але електропостачання можна відновити. Ми виправимо технічні несправності, і у нас знову буде світло. Усі державні установи працюють над цим», - написала Санду.

За її словами, єдиний майбутній шлях Молдови має бути у напрямку вільного світу.

“Ми не можемо довіряти режиму, який залишає нас без світла і тепла, який навмисне вбиває людей лише для того, щоб тримати інші народи у злиднях та приниженні. Як би не було важко зараз, наш єдиний шлях, майбутній шлях Молдови має бути у напрямку вільного світу”, - наголосила очільник держави.

Після масованих російських атак на енергосистему України 23 листопада, у кількох районах Молдови сталися перебої з електроенергією на тлі.
 

Ще на цю тему