На початку 2023 року можуть бути нові підозрювані у справі МН17 – керівниця слідчої групи

09:40 18.11.2022

Керівниця спільної слідчої групи у справі МН17 Дігна ван Бутцелар заявила, що на початку 2023 року можуть бути оголошені нові підозрювані та результати розслідування.

Про це вона сказала в коментарі кореспондентові Укрінформу в Гаазі.

“Розслідування триває. Ми маємо визначити, хто був у "Буку" (з якого був збитий літак рейсу МН17 - ред.) і хто дозволив привезти цю установку на Схід України. Ми очікуємо, що вже на початку наступного року зможемо оголосити результати цього розслідування щодо нових можливих підозрюваних”, - сказала ван Бутцелар.

Вона додала, що задоволена рішенням суду.

Як повідомлялося, суд у справі про збитий літак рейсу MH17 визнав ексофіцера фсб, колишнього "міністра оборони днр" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), генерала ГРУ генштабу збройних сил рф, главу "ГРУ днр" Сергія Дубинського та громадянина України Леоніда Харченка винними у збитті літака та вбивстві 298 людей, їх засуджено на довічне ув'язнення. Вони також мають виплатити 16 млн євро компенсацій.

Підполковник ГРУ Олег Пулатов був виправданий.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.
 

Ще на цю тему