У Молдові порушили кримінальну справу через проліт російських ракет

08:20 10.11.2022

Прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю та особливими справами Молдови порушила кримінальну справу через інциденти, пов'язані з російськими ракетами.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NewsMaker.

Йдеться про випадки, коли три російські ракети перетнули повітряний простір Молдови (10 жовтня) і коли уламки збитої ракети впали в селі Наславча (31 жовтня).

Проліт ракет над територією Молдови розглядається як порушення правил польотів у повітряному просторі без попереднього дозволу.

Водночас, падіння уламків ракети в Наславчі розцінюється молдавськими правоохоронцями як «доставка, розміщення, приведення в дію або детонація вибухового або іншого пристрою, який має смертоносну дію».

У прокуратурі наголосили, що розслідують справу всебічно, а також запитуватимуть додаткову інформацію у країн, повітряний простір яких перетнули ці ракети.

Як повідомлялося, вранці 10 жовтня три ракети пролетіли над повітряним простором Молдови - їх зафіксували в районах Рибниці, Сорок та Флорешт. У Міноборони країни заявили, що ці ракети, які летіли в Україну, становили загрозу для інфраструктури Молдови та, зокрема, для цивільних літаків. росія так і не визнала, що ракети пролетіли через Молдову.

31 жовтня МВС Молдови повідомило, що у селі Наславча Окницького району впала ракета, збита українською зенітною системою. Згодом у відомстві уточнили, що не зафіксували порушення повітряного простору ракетами, оскільки на територію Молдови впали лише фрагменти збитої ракети.

Ще на цю тему