Cьогодні 6.11.2022 в Сингапурські протоці були зафіксовані Ракетний крейсер Тихоокеанськогофлоту РФ

21:30 06.11.2022

Cьогодні 6.11.2022 в Сингапурські протоці були зафіксовані Ракетний крейсер Тихоокеанськогофлоту РФ Varyag (011), великий протичовновий корабель Admiral Tributs (564), що повертаються з Середземного моря , де пробули 9 міс, готуючись до заходу в Чорне море - для участі у нападі на Україну. На трубах - літери Z та V.

Свою думку щодо «зернових угод» висловив Андрій Клименко, керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головний редактор порталу BlackSeaNews, на своїй сторінці у Facebook:

Це пов'язано з тим, що в умовах заборони Туреччиною проходження військових кораблів РФ через протоки Дарданелли та Босфор, навіть кораблів Чорноморського флоту до пунктів базування в Чорному морі, а також закриття Туреччиною повітряного простору для російських військових та цивільних літаків, що прямують до Сирії, ескадра РФ в Середземному морі виявилася «законсервованою».

Неможливість ремонту та обслуговування кораблів РФ в європейських портах країн Середземного моря на тлі слабкої ремонтної бази в пункті базування ВМФ РФ в сирійському порту Тартус змусить РФ повертати кораблі Північного, Балтийського та Тихоокеанського флотів в пункти базування для ремонту. Кораблі Чорноморського флоту, що тривалий час перебувають в Середземному морі також можуть бути вимушено перебазовані до Балтійського моря.

Ще на цю тему