Експрезидента Модлови Додона вчергове залишили під домашнім арештом

11:30 05.11.2022

Суд вчергове залишив під домашнім арештом проросійського експрезидента Молдови, лідера Партії соціалістів Ігоря Додона, якого звинувачують у держзраді та корупції.

Як пише "Укрінформ", про це повідомляє Newsmaker.

На засіданні 4 листопада судді Вищої судової палати відхилили апеляцію адвокатів Додона, які просили про слабший запобіжний захід. 

Ігор Додон перебуває під домашнім арештом з 26 травня у зв’язку з так званою справою про "кульок" - що отримала назву за відеозаписом, на якому видно, як Додон отримує чорний пакет від колишнього "володаря Молдови", олігарха й лідера Демпартії Влада Плахотнюка. 

6 жовтня прокуратура повідомила про завершення розслідування, 17 жовтня почався судовий розгляд справи. За версією прокурорів, Додон отримав від Плахотнюка від 600 тисяч до мільйона доларів США, кошти мали піти на витрати партії. 

Додон відкидає звинувачення і називає справу політичною. 

Детальніше про звинувачення проти Додона, що є першою подібною справою в історії Молдови, читайте у статті Зрада президента: як Молдова дійшла до арешту Додона та що це змінить у відносинах з РФ.

Про те, як "улюбленим політиком" Кремля замість Додона та Партії соціалістів може стати інша політсила, дивіться в останньому відеоблозі та у статті Атака на Молдову. Як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою.

Ще на цю тему