До окупованого Криму за вісім років незаконно переїхали 800 тисяч росіян

18:40 04.11.2022

У тимчасово окупований Крим незаконно переїхало близько 800 тисяч росіян. 

Згідно з українським і міжнародним законодавством, якщо громадяни чужої держави нелегально перетинають кордон — їх потрібно примусово видворити.

Про це , як пише qirim.news, заявила постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева у коментарі для матеріалу Daily Mail, повідомляє пресслужба представництва.

Тому, якщо вони нелегали, то повинні повернутися до росії, виїхати з українського Криму після деокупації. Тільки тоді ці люди зможуть вимагати від Української держави право на перебування/проживання, - сказала Ташева.

Вона додала, що заявки від громадян рф, які мають українське подружжя чи дітей, будуть сприйняті з розумінням, як і заявки тих росіян, які доведуть свою підтримку України.

Це складне питання, адже вони незаконно перебувають на території нашої держави та беруть участь у злочинній колонізаційній політиці кремля, - наголосила Ташева.

Вона розповіла, що Україна також розробляє плани щодо перегляду всіх майнових угод і судових рішень, ухвалених за час російської окупації — аби гарантувати, що в українців не вкрали будинки, не конфіскували активи, не порушили їхні права несправедливими та незаконними рішеннями окупаційних судів.

Представниця президента підкреслила, що тимчасово окупований Крим є місцем гордості Путіна, символом його правління. Однак, що б там не заявляла росія, Крим є законною територією України.

Ми воюємо за свій народ. Росія залишить цю зону бойових дій, а ми повернемо нашу землю, - заявила Ташева.
 

Ще на цю тему