Лондонська страхова компанія призупинила покриття нових постачань зерновим коридором

10:20 02.11.2022

Лондонська страхова компанія Ascot з групи Lloyd’s із понеділка, 31 жовтня, призупинила надання страхового покриття щодо нових постачань української агропродукції зерновим коридором у Чорному морі, поки не отримає більше ясності стосовно ситуації. 

Про це повідомляє Reuters, пише видання Порти України.

«Ми робимо паузу в котируванні нових постачань, поки краще не разберемося в ситуації. Страховки, які вже були оформлені, залишається в силі», — заявив керівник відділу вантажних перевезень Ascot Кріс Макгілл.

Як заявив глобальний керівник відділу морських і вантажних перевезень Marsh Маркус Бейкер, зміна ризикового середовища за останні 48 годин була «дуже значною‎»‎.

«З огляду на зміну обставин, не дивно, що андеррайтери прийняли рішення призупинити роботу об’єкта до тих пір, поки не буде більшої ясності‎»»‎, — вказав Бейкер.

Наприкінці липня Ascot і брокер Marsh запустили механізм, який забезпечує страхове покриття вантажу на суму до $50 млн для кожного рейсу.

Як зазначає агентство, заява Росії про призупинення участі у зерновій ініціативі спровокувала побоювання щодо поновлення блокади експорту українського зерна.

Натомість у понеділок 31 жовтня в рамках зернової ініціативи з українських портів вирушили 12 суден, на борту яких 354 тис. тонн агропродукції. Фактично після припинення експорту в неділю відставання було ліквідовано. Інший представник страхового ринку сподівається, що «обіцянка не атакувати комерційне судноплавство й надалі буде виконуватися».

«Страховики кажуть нам, що їхні премії можуть підскочити на чверть або половину», — додав керівник відділу допомоги ООН Мартін Гріффітс.
 

Ще на цю тему