В СКЦ не досягнуто спільної домовленості щодо руху суден з українським зерном на 30 жовтня

10:30 30.10.2022

Моніторингова група Інституту Чорноморських стратегічних досліджень продовжує відстежувати ситуацію з суднами, що йдуть з українським зерном з одеських портів. 

29 жовтня делегація Російської Федерації у Спільному координаційному центрі (СКЦ) повідомила про її занепокоєння щодо «безпеки руху торговельних суден в межах Чорноморської зернової ініціативи»

Інформаційну записку Координатора ООН з Чорноморської зернової ініціативи на своїй сторінці у Facebook наводить Андрій Клименко, керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головний редактор порталу BlackSeaNews:

«Чорноморська зернова ініціатива і спільний координаційний центр

Інформаційна записка Координатора ООН з Чорноморської зернової ініціативи:

Стамбул, 29 жовтня 2022 р. – Сьогодні (29 жовтня – BlackSeaNews) делегація Російської Федерації у Спільному координаційному центрі (СКЦ) повідомила Координатора Організації Об’єднаних Націй Чорноморської зернової ініціативи Аміра Абдуллу про її занепокоєння щодо безпеки руху торговельних суден в межах Чорноморської зернової ініціативи. Пан Абдулла звернув на це увагу турецької та української делегацій у СКК.

Раніше сьогодні (29 жовтня) дев’ять суден (п’ять на виході та чотири на прибуття) безпечно пройшли морським гуманітарним коридором, встановленим СКЦ. Є більше десяти суден як на виході, так і на прибутті, які очікують входу в коридор.

В СКЦ не досягнуто спільної домовленості щодо руху суден на прибуття та вихід 30 жовтня.

СКЦ переглядає останні події, оцінює вплив на діяльність СКЦ та обговорює наступні кроки».

Як повідомлялося, Росія призупинила «реалізацію зернової угоди» на невизначений термін після атаки на базу Черноморського флоту РФ у Севастополі 29 жовтня.
 

Ще на цю тему