В уряді Молдови пропонують ввести такі ж санкції проти олігархів, як і США

18:00 27.10.2022

Міністр юстиції Молдови Сергій Литвиненко сказав, що вважає за доцільне застосувати у Молдові щодо олігархів Ілана Шора та Влада Плахотнюка такі ж санкції, які запровадили Сполучені Штати.

Про це повідомляє Newsmaker, пише Європейська правда.

"Санкції, запроваджені вчора США, потрібно застосувати й у Молдові - усі без винятку. Це абсурдно, якщо особи, які перебувають під санкціями, не можуть користуватись своїми активами у США та деяких інших країнах, але можуть у нашій. Це потрібно зробити і це буде зроблено швидко, - заявив Литвиненко.

Він додав, що будь-яке невиправдане зволікання з розглядом справ щодо осіб, які вже опинилися під міжнародними санкціями, може розглядатися як співучасть у їхніх злочинах.

Нагадаємо, 26 жовтня посол США у Молдові Кент Дойл Логсдон після зустрічі з президенткою Маєю Санду провів брифінг, на якому повідомив про санкції США проти Шора, Плахотнюка та ще семи пов’язаних з ними осіб "за системну корупцію та втручання у вибори, підтримуване Кремлем".

Йдеться у тому числі про політтехнологів, які працювали з Додоном перед виборами 2020 року й мером Кишинева Чебаном у 2019 році.

Міністр юстиції після цього заявив, що Молдові варто знову розглянути рішення про заборону партії "Шор", яка зараз активно розхитує ситуацію в країні - ймовірно, за фінансової підтримки Кремля. 

Сам Ілан Шор назвав санкції США проти себе "перемогою".
 

Теми:

Ще на цю тему