Mercedes-Benz пішов з російського ринку

16:00 26.10.2022

Німецький автогігант Mercedes-Benz завершив угоду із продажу заводу в під Москвою. Експерти припускають, що замість німецьких автомобілів на заводі почнуть випускати китайські. 

Про це пише ZN.UA з посиланням на російські ЗМІ.

Автовиробник продав своє майно дилеру марки ГК «Автодім». Компанія оцінювала свої російські активи у 2 млрд євро, але на думку експертів, у нинішній ситуації у концерна можуть виникнути проблеми з виведенням коштів із Росії.

Через санкції введена заборона на постачання автомобілів за понад 50 тис. євро з ЄС та всіх машин із США до РФ унеможливлюють стабільні постачання комплектуючих до РФ.

Завод Mercedes-Benz потужністю 25 тис. машин на рік почав працювати в Росії в 2019 році. Інвестиції в проект становили 19 млрд рублів.

У 2021 році концерн компанія збільшила продажі в Росії на 11%, до 43 тис. машин. Цього ж року вони скоротилися на 73% до 9,1 тис. штук.

В «Автодомі» раніше заявляли про активні переговори з низкою китайських автовиробників щодо ексклюзивного дистриб’юторства нових марок у Росії.

Mercedes - третій великий виробник легкових автомобілів, що пішов із Росії. Раніше реалізували свої активи та залишили російський ринок Renault і Nissan.
 

Ще на цю тему