Прокуратура Молдови показала докази проплаченості протестів проти Санду

10:40 21.10.2022

Антикорупційна прокуратура Молдови в четвер опублікувала відеокадри, зняті під час обшуків у членів та активістів проросійської партії "Шор", що оголошували про безстрокові антиурядові протести.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

На відео видно пакети з грошима, які, за інформацією слідства, отримували учасники та організатори акцій протесту партії "Шор".

Загалом прокурори вилучили 20 пакунків, у яких було 3,5 мільйона леїв. На пакетах були приклеєні етикетки з назвами районів.

В антикорупційній прокуратурі Молдови також зазначили, що обшуки дали змогу прокурорам встановити людей, які роздавали гроші за участь у протестах формування, і тих, хто їх отримував.

Голова Антикорупційної прокуратури Вероніка Драгалін на брифінгу в четвер заявила, що в результаті обшуків у членів та активістів партії "Шор" правоохоронці виявили злочинну групу, яка отримувала і роздавала гроші протестувальникам по всій країні.

Усього у межах розслідування затримано 24 підозрюваних.

Організовані партією "Шор" протести вимагають дострокових виборів та угоди з РФ про зниження ціни на газ. Лідер партії Ілан Шор наразі фігурує у кримінальних провадженнях, зокрема щодо так званої "крадіжки мільярда", і перебуває за кордоном.
 

Ще на цю тему