Іспанія відправить до Болгарії до восьми винищувачів

17:40 20.10.2022

Наступного місяця Іспанія направить до Болгарії до восьми бойових літаків для допомоги у виконанні завдань із патрулювання повітряного простору на тлі російського вторгнення в Україну.

Про це заявив у четвер міністр оборони Болгарії Дімітар Стоянов, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Стоянов сказав, що іспанські винищувачі Eurofighter повинні приземлитися в Болгарії 1 листопада і до 23 грудня виконуватимуть обов'язки з охорони повітряного простору разом із болгарськими ВПС.

"Це ще одна місія для посилення повітряного патрулювання. Це буде спільне завдання щодо безпеки повітряного простору", - сказав Стоянов журналістам.

Раніше цього року Іспанія та Нідерланди взяли участь в аналогічних місіях із патрулювання повітряного простору в Болгарії.

Болгарія, член НАТО з 2004 року, розміщує бойову групу НАТО чисельністю до 1000 військовослужбовців під командуванням Італії, оскільки Альянс прагне зміцнити свій східний фланг.

Раніше у Болгарії пояснили, що не постачають зброю Україні через страх послабити власну обороноздатність.

Президент Болгарії також відмовився приєднуватися до заяви президентів дев’яти держав Центрально-Східної Європи, де засуджується анексія українських територій Росією та підтримується вступ України до НАТО.