Турецький безпілотний винищувач компанії Baykar готують до першого польоту / Фото

16:30 16.10.2022

Безпілотний винищувач Kızılelma розробки турецької компанії Baykar Makina успішно пройшов чергові випробування, його готують до першого польоту.

Про це сказав технічний директор Baykar Makina, повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

“Пройдено ще одне наземне випробування. Сподіваюся, він (Kızılelma - Укрінформ) рахує дні до свого першого польоту. Я можу сказати у розумінні його бойового майбутнього, що ми знаходимося на завершальній стадії Kızılelma, це буде перший турецький безпілотний військовий літак", - сказав Сельчук Байрактар.

Перший політ Kızılelma запланований вже у наступному році.

За словами Сельчука Байрактара, безпілотний винищувач Kızılelma та ударні безпілотники Bayraktar TB3 SİHA, які будуть розміщуватися на кораблях, зроблять революцію в історії бойових дій.

Фото з сайту Укрінформ

Безпілотний винищувач Kızılelma зможе розвивати швидкість 800 км/год, його вантажопідйомність становитиме 1500 кг. Завдяки безпілотному управлінню новий БПЛА Kızılelma компанії Baykar Makina зможе виконувати складніші завдання у бою через відсутність ризику втрати пілота.

Новий реактивний безпілотник моделі Bayraktar Kızılelma турецької компанії Baykar Technologies, обладнаний двигунами української компанії "Мотор Січ" в вересні успішно пройшов перше випробування

Ще на цю тему