У російських тюрмах легально дозволені тортури — Буданов

20:40 14.10.2022

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов повідомив, що в рф абсолютно легально дозволені тортури.

Про це він сказав у ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

«РФ нещодавно прийняла цілу низку законів, які стосуються поводження з людьми в місцях утримання. І там не тільки мова про полонених, а взагалі про в’язнів. У рф абсолютно легально дозволені тортури в тюрмах. Тут нема що порівнювати з тим, як ми їх утримуємо», - зазначив Буданов.

За його словами, українські військові звідти виходять у жахливому стані. Практично всі після катувань дуже сильно схудлі. «Те, що відбувається з нашими, це занадто. І, на противагу, можна подивитись, як ми ставимося до цих особєй, які прийшли нас вбивати», - сказав головний розвідник країни.

Буданов зауважив, що до російських полонених - ставлення згідно з женевськими конвенціями. І нагадав, що за офіційною статистикою 82 відсотки населення рф підтримує так звану спеціальну воєнну операцію проти України.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер на презентації нової доповіді Управління ООН з прав людини щодо України за період з 1 лютого до 31 липня 2022 року заявила, що Місія ООН досі не отримала доступу до місць утримання росією українських військовополонених, тоді як безперешкодно відвідувала місця інтернування російських полонених в Україні.

Ще на цю тему