Євросоюз заборонив співпрацю з Російським морським регістром судноплавства

18:00 07.10.2022

Новий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії у відповідь на військову агресію проти України включив заборону на всі операції з класифікаційним товариством «Російський морський регістр судноплавства» (РМРС). 

Це випливає з заяви Європейської Комісії, яка опублікована в Офіційному журналі ЄС, пише видання Порти України.

Забороняються будь-які транзакції з Російським морським регістром судноплавства, який додається до списку державних підприємств, на які поширюється заборона на транзакції”, — йдеться у повідомленні.

Також санкції включають заборону на доступ до портів та шлюзів країн Євросоюзу суден, сертифікованих РМРС.

Крім того, рішення передбачає відкликання дозволів, виданих РМРС щодо низки директив Євросоюзу, що стосуються, зокрема, безпеки роботи портів та технічних вимог до суден внутрішнього водного плавання.

У на початку березня Євросоюз обмежив експорт до Росії технологій, пов’язаних із морською навігацією та радіокомунікаційними технологіями. Тоді ж ЄС включив РМРС до списку державних організацій, на які поширюються фінансові обмеження.

У березні Міжнародна асоціація класифікаційних товариств (IACS) за зверненням Міністерства інфраструктури України виключила РМРС зі свого складу.

Класифікаційне товариство «Російський морський регістр судноплавства» займається наглядом та класифікацією морських суден, підвідомчих Міністерству транспорту Росії. РМРС співпрацює з морськими адміністраціями 67 держав прапора, має близько 48 офісів по всьому світу.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему