Кондратюк запросила країни G19 на Перший Парламентський саміт Кримської платформи- без росії

11:00 07.10.2022

Заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк запросила країни-учасниці Саміту голів парламентів G19 на Перший Парламентський саміт Кримської платформи - без росії.

Про це вона сказала під час виступу на Саміті голів парламентів G20, який проходить в Джакарті (Індонезія), передає Укрінформ.

"Зараз триває підготовка до проведення Першого Парламентського саміту Кримської платформи 25 жовтня в Загребі, Хорватія. На ньому буде можливість обговорити всі актуальні питання в контексті звільнення Кримського півострова від російської окупації. Користуючись нагодою, ми запрошуємо та очікуємо, що представники парламентської миролюбної спільноти країн G19 (без росії - ред.) приєднаються до цієї унікальної події", - сказала Кондратюк.

Віцеспікерка українського парламенту наголосила, що однією з ключових цілей сталого розвитку людства є подолання голоду, як явища. Україна спроможна внести в це свій внесок, але для цього нам потрібні мир та безпека.

"Саме парламентська дипломатія стає важливим інструментом у протистоянні російській агресії, зокрема, у форматі міжнародної Кримської платформи. Нам потрібні не просто посередники у досягненні миру, а союзники, гаранти і партнери, готові зробити свій внесок у спільну справу", - сказала Кондратюк.

Заступниця Голови Верховної Ради зазначила, що досягнення миру в Україні - це спільна відповідальність, світ не має права залишати нашу країну наодинці з агресором. "Світ не може дозволити собі залишити Україну на одинці з агресором. Країну-співзасновницю ООН, державу, яка добровільно, в ім’я миру відмовилася від третього за потужністю ядерного арсеналу на планеті", - сказала Кондратюк.

Також повідомляється, що заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк під час виступу на восьмому Саміті голів парламентів G20, який проходить 6-7 жовтня в Джакарті (Республіка Індонезія) закликала учасників Саміту за жодних обставин не визнавати російські псевдореферендуми.
 

Ще на цю тему