Супер'яхту Путіна помітили біля берегів Естонії під новою назвою і в супроводі військового корабля

09:00 06.10.2022

Біля берегів Естонії була помічена супер'яхта російського президента Владіміра Путіна у супроводі корабля берегової охорони РФ.

Про це пише Forbes, повідомляє "Європейська правда".

Друга за величиною супер'яхта Путіна Graceful довжиною 81 метр і вартістю 119 мільйонів доларів була помічена біля берегів Естонії з новою назвою.

Видання побачило фотографії, зроблені 25 вересня фотографом TheYachtPhoto.com Карлом Гроллом. Вони демонструють, що яхта, яка досі мала назву "Graceful", тепер називається "Kosatka".

Яхта рухалася на північ у Балтійському морі на захід від естонського острова Сааремаа. На фотографіях видно, що її супроводжує військовий російський корабель берегової охорони, ймовірно, на шляху до Санкт-Петербурга.

Незрозуміло, коли Graceful змінила назву на Kosatka або коли вона покинула Калінінград, куди вона відплила з Гамбурга сім місяців тому. Транспондер яхти був вимкнений принаймні з 30 серпня, згідно з даними служби відстеження суден MarineTraffic, коли вона ще перебувала в Калінінграді.

Яхта вийшла з Гамбурга 7 лютого, за сімнадцять днів до того, як російські війська вторглися в Україну. Вона відправилася до Росії після п'ятимісячного ремонту на верфях компанії Blohm+Voss, яка побудувала яхту в 2014 році.

Міністерство фінансів США 2 червня ввело санкції проти Graceful - разом з трьома іншими яхтами, пов'язаними з Путіним. Водночас Євросоюз не накладав санкції на цю яхту.

Ще на цю тему