«Крим звільнимо до кінця весни» — Буданов спрогнозував, коли закінчиться війна

14:00 01.10.2022

На думку керівника ГУР, ЗСУ звільнять півострів швидше, ніж прогнозують західні аналітики. Це стане важливим кроком до завершення війни.

ЗСУ продовжують звільняти українські землі від російських окупантів, поступово повертаючи території на сході та півдні країни. Але взимку бойові дії дещо стихнуть, щоб відновитися навесні 2023 року. Саме тоді буде звільнено Крим, що стане першим етапом завершення війни. Такий прогноз зробив глава української розвідки Кирило Буданов в ефірі єдиного марафону новин, пише ZN.UA.

За словами очільника ГУР, після повернення Криму війна «буде продовжуватися не такий вже довгий час».

«Ну, я ніколи не казав «2-3 тижні». Якщо пам’ятаєте мої висловлювання десь наприкінці травня, то я тоді розказав алгоритм. Я казав, що в червні ми будемо трохи, на жаль, втрачати, в липні буде умовний застій, в серпні почнемо рух на відновлення своєї території. Взимку війна значною мірою стихне. І після зими почнеться завершення цього конфлікту виходом на першому етапі на адмінкордони станом на 1991 рік», — заявив Буданов.

Він також прокоментував слова американського генерала Бена Ходжеса, який нещодавно припустив, що Україна звільнить Крим протягом наступного року. На думку керівника ГУР, це станеться до кінця весни. 

«Я спираюся на факти, які мені відомі. Я вважаю, що це буде не влітку, а до кінця весни. Можливо, трохи раніше, днями можна помилятися, але не в алгоритмах», — підсумував Буданов.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що війна навряд чи завершиться до кінця 2022 року.

Шість місяців війни — достатній термін, щоб відокремити друзів від ворогів. Тих, хто надає реальну допомогу, від тих, хто лише використовує ситуацію у своїх внутрішньополітичних або геополітичних цілях. Робити заяви про відданість миру — не те саме, що наближати його. Детальніше про майбутній розвиток подій у війні читайте у статті Сергія Корсунського «Кінець війни в Україні: чи можна вже назвати дату».
 

Ще на цю тему