Колишні британські протимінні кораблі типу Sandown увійшли до складу Військово-морських сил України \Фото

11:20 30.09.2022

Британські тральщики типу Sandown увійшли до складу Військово-морських сил України.

За інформацією «Думская», урочиста передача двох протимінних кораблів «Черкаси» та «Чернігів» відбулася вчора на військово-морській базі Клайд (Фаслейн) у Шотландії.

Українські екіпажі тральщиків підняли на щоглах своїх кораблів прапори ВМСУ.

Нагадаємо, меморандум про купівлю двох кораблів типу Sandown було підписано в Одесі на борту британського есмінця HMS Defender (D36) наприкінці червня минулого року. У липні 2022-го українські екіпажі прибули до Шотландії для навчання.

Загалом у Британії збудовано 15 таких кораблів. Два з них – Ramsey та Blyth – були виведені зі складу флоту Її Величності у серпні 2021 року для передачі Україні. Корпус тральщиків зроблений з армованого скловолокна, кораблі не мають обладнання для тралення мін, вони призначені для патрулювання, пошуку та знищення мін за допомогою дистанційно керованих пошукових апаратів.

Повна водотоннажність кораблів – 485 тонн, довжина – 53 метри, ширина – 10,5 м, осадка 2,3 м. Швидкість ходу на дизельному двигуні – до 13 вузлів, на електродвигуні при патрулюванні – до 6,5 вузлів. Екіпаж – 40 моряків, у тому числі 7 офіцерів.

Озброєння – одна 30-мм автоматична гармата DS30M Mark 2, три 7,62-мм шестиствольних кулемета M134 Minigun та два бельгійські 7,62-мм кулемета FN MAG.

Спеціальне обладнання: автоматизована система керування протимінними діями Atlas Elektronik IMCMS.


 

Ще на цю тему