США попередили путіна про "катастрофічні" наслідки застосування ядерної зброї в Україні

09:00 26.09.2022

Сполучені Штати рішуче відреагують на будь-яке застосування росією ядерної зброї проти України та роз'яснили Москві "катастрофічні наслідки", з якими та може зіткнутися,.

Про це заявив у неділю 25 вересня радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає УНН.

Деталі

Зауваження Саллівана є останнім американським попередженням після ядерної загрози, зробленої путіним минулої середи в промові, в якій він також оголосив про першу військову мобілізацію з часів Другої світової війни.

«Якщо росія перетне цю межу, наслідки для неї будуть катастрофічними. Сполучені Штати дадуть відповідь рішуче», — сказав Салліван у програмі «Зустріч з пресою» на каналі NBC.

Салліван не став описувати характер запланованої відповіді США у своїх коментарях, але сказав, що Сполучені Штати в приватному порядку «докладніше роз'яснили Москві, що це означатиме». Салліван сказав, що Сполучені Штати були у частих прямих контактах з росією, зокрема протягом останніх кількох днів для обговорення ситуації в Україні, а також дій та загроз путіна.

Салліван додав: «путін, як і раніше, має намір ... знищити український народ, який, на його думку, не має права на існування. Тому він продовжуватиме наступати, а ми маємо продовжувати наступати зі зброєю, боєприпасами, розвідданими та всім необхідним для підтримки, яку ми можемо надати».

Доповнення

Президент США Джо Байден у своєму виступі на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку в середу звинуватив путіна у «відкритих ядерних загрозах Європі» у безрозсудній зневазі зобов'язань щодо нерозповсюдження ядерної зброї.

росія також проводить "референдуми" у чотирьох окупованих українських областях з метою анексії територій. Україна та її союзники назвали "референдуми" фікцією, покликаною виправдати ескалацію війни та мобілізаційну кампанію путіна після нещодавніх бойових втрат.

Зазнавши невдачі на полі бою, путін мобілізує 300 000 солдатів, одночасно погрожуючи використовувати всі доступні засоби для захисту росії.

"Це не блеф", - сказав диктатор у виступі, розціненому на світовій арені як загроза можливого застосування ядерної зброї.

Ще на цю тему