Росію не допустили до відбору на футбольний Євро-2024 та відсторонили від ЧС з дзюдо

09:20 21.09.2022

Росія не була допущена до жеребкування відбірного турніру Євро-2024 та пропустить континентальну першість.

Як пише ZN.UA, про це повідомив президент УАФ Андрій Павелко.

"Росіянам просто нема до чого готуватися. Як і вимагав, Росії не буде 9 жовтня у німецькому Франкфурті. І щонайменше до 2024 року їм не світять офіційні міжнародні футбольні змагання! Євро-2024 пройде без країни-агресора! Слава Україні!", – написав Павелко у своєму Facebook.

Тим часом президент Федерації дзюдо Росії (ФДР) Василь Анісімов повідомив про те, що національна команда РФ пропустить майбутній чемпіонат світу-2022 у Ташкенті.

"У чемпіонаті світу ми не візьмемо участі. Рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) стосується всіх російських спортсменів, не лише збірної Росії з дзюдо", – сказав Анісімов.

Після того, як 24 лютого президент РФ Путін зробив термінову заяву про проведення т.з. «спеціальної військової операції» на території України, розпочавши широкомасштабне вторгнення до українських міст, Міжнародна федерація дзюдо оголосила, що російські спортсмени зможуть виступати на міжнародних змаганнях під прапором організації. 14 березня прес-служба Федерації дзюдо Росії повідомила, що російські дзюдоїсти призупинили виступи у змаганнях під егідою IJF та Європейського союзу дзюдо.

11 червня стало відомо, що російські спортсмени зареєструвалися для участі в турнірі Великого шолома з дзюдо в Улан-Баторі, а невдовзі були допущені і до кваліфікації на Олімпіаду.
 

Теми:

Ще на цю тему