«Референдуми» не вплинуть на право України звільняти території — Кулеба

08:00 21.09.2022

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на плани проросійських колаборантів провести «референдуми» на окупованих територіях сходу та півдня. 

У своєму мікроблозі у Твіттер він зауважив, що це не змінить загальної картинки, в якій РФ — країна-агрессор, повідомляє ZN.UA

«Ані фейкові "референдуми", ані гібридна "мобілізація" нічого не змінять. Росія як була, так і залишається державою-агресором, яка незаконно окупує частину української землі. Україна має повне право звільняти свої території і буде надалі звільняти їх, що б там не казали в Росії», - написав Кулеба. 

Нагадаємо, росЗМІ повідомляють, що окупаційна влада сходу та півдня все ж спробує провести так звані «референдуми» з 23 по 27 вересня на території т.з. «Л/ДНР», а також в окупованих регіонах Запорізької та Херсонської областей. 

Кремль вирішив піти ва-банк, організувавши анексію Донбасу та частини півдня за т.з. «кримським сценарієм». Незаконне визнання українських регіонів суб'єктами федерації дасть агресору привід перевести війну проти України у повноцінну «війну України та НАТО з РФ»: удари по території цих областей з використанням переданої союзниками зброї Росія трактуватиме як напад на свою теріторію. Це розв'яже агресору руки в усіх сенсах, і в Кремлі це підтвердили. 

У Росії ретельно готувалися до анексії окупованих українських теренів. Але дати проведення "референдумів" на захоплених землях півдня та сходу України постійно переносяться.
 

Ще на цю тему