У Румунії відреагували на скандальні заяви ексміністра Марги щодо України

19:30 18.09.2022

Міністерство закордонних справ Румунії засудило висловлювання свого колишнього очільника Андрея Марги, який назвав кордони України «неприродними» та закликав країну поступитися територіями кільком сусіднім державам.

У міністерстві «рішуче відкинули» точку зору дипломата та наголосили на тому, що заяви Марги сприяють просуванню наративів російської пропаганди, і є неприйнятними на тлі агресивної війни Росії проти України, пише ZN.UA.

«Ці заяви кричущо суперечать офіційній позиції Румунії щодо незаконної, невиправданої та неспровокованої агресії Росії проти України, а також фундаментальним принципам міжнародного права, які нині регулюють міжнародні відносиниі», - йдеться у повідомленні, яке цитує Libertatea.

Румунське дипвідомство також запевнило у своїй «рішучій підтримці суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів».

Нагадаємо, ексголова МЗС Румунії Марга заявив, що Україна має поступитися Закарпаттям Угорщині, Галичиною - Польщі, Румунії - Буковину, а росії - Донбасом та Кримом.

Ще на цю тему