Ексголова МЗС Румунії Марга виступив за розділ України: «Це все території інших держав»

14:30 18.09.2022

Україні потрібно поступитися частинами своїх територій росії, Польщі, Румунії та Угорщині. 

Про це заявив колишній міністр закордонних справ Румунії Андрей Марга, інформує УНН з посиланням на Digi24 та посольство України в Румунії.

"Ми знаходимося в абсолютно особливій ситуації. Я з усією відповідальністю кажу, що Україна перебуває в неприродних кордонах. Вона має поступитися Закарпаттям Угорщині, Галичиною - Польщі, Румунії - Буковину, а росії - Донбасом та Кримом. Це території інших країн, інакше будуть конфлікти", - каже Марга.

Посольство України в Румунії відреагувало на таку заяву та назвало її неприйнятною.

"Шкодуємо, що колишній міністр Андрей Марга європейської і демократичної держави виступає з заявами, які ставлять під сумнів базові принципи міжнародного права, зокрема непорушності кордонів", - йдеться в повідомленні.

Посольство також додає, що забезпечення повної поваги до цих принципів - основа безпеки та стабільності на континенті.

Крім цього, Марга сказав, що "вирішення питання закінчення повномасштабної війни в Україні потрібно шукати у діалозі з США, росією, Німеччиною та Китаєм".

"У нас немає секретних документів, які призвели до ситуації в Україні. Поки не буде досягнуто згоди, миру в Європі не буде, демократія постраждає. Я за політичний реалізм, у наддержав США, Китаю, росії та Євросоюзу має бути розуміння нової структури безпеки в Європі та світі", - зазначив Марга.
 

Ще на цю тему