Україна може повернути Крим не лише військовим шляхом – Зеленський

12:30 18.09.2022

Президент України Володимир Зеленський вважає, що розв’язана Росією війна має закінчитися звільненням усіх українських територій, включно з Кримом. 

Так думку президент висловив в інтерв’ю Reuters, пише ZN.UA.

«Жити спокійно Україна зможе, коли поверне собі всю свою землю. Немає іншого шансу. Немає виходу, треба деокупувати території. Так може статися, що Крим повертатиметься дипломатичним шляхом», - сказав він.

На думку Зеленського, повернення Криму дасть українцям, які зараз боронять незалежність, і поколінням вперед, відповідь на запитання щодо причин нинішньої війни. Президент наголосив, що більшість українців підтримують саме дипломатичний шлях повернення Криму.

У розмові з журналістами Володимир Зеленський також підтвердив ракетні удари по військових об’єктах росіян на тимчасово окупованому півострові.

«Навіть у війні ми використовуємо цивілізовані кроки. Ми не стріляємо по цивільній інфраструктурі, цивільним людям. Ми працюємо по мілітаризованій інфраструктурі окупованої частини нашої держави», - наголосив він.

Українські та американські військові сходяться на думці, що повернути Крим – посильне завдання для України. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та колишній командувач армією США в Європі Бен Ходжес вважають, що для цього українській армії потрібно більше важкої зброї від партнерів.
 

Ще на цю тему