Спікерка Палати представників США їде до Вірменії через ескалацію з Азербайджаном – ЗМІ

15:40 16.09.2022

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі планує відвідати Вірменію та зустрітися з її прем’єр-міністром Ніколом Пашиняном на тлі ескалації на вірменсько-азербайджанському кордоні в останні дні.

Як повідомляє Європейська правда, про це пише Politico з посиланням на два поінформовані джерела.

Стверджується, що Пелосі відвідає Вірменію на шляху до участі в зустрічі парламентських очільників "Групи семи" після зупинки в Берліні. Її супроводжуватиме конгресвумен від Демократичної партії Джекі Шпаєр, яка має вірменське коріння.

Очікується, що візит Пелосі буде важливим політичним сигналом підтримки Сполученими Штатами Вірменії в конфлікті з Азербайджаном, а також спадщиною спікерки, яка, найімовірніше, вже не буде очолювати Палату представників після виборів у листопаді.

Нагадаємо, інтенсивні бойові дії на вірмено-азербайджанському кордоні почалися опівночі 13 вересня. Офіційний Баку стверджує, що вдався до сили через "провокації", якими Єреван нібито намагається зірвати мирний процес між двома країнами. Вірменська сторона категорично відкидає це звинувачення.

Ввечері 14 вересня секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян заявив, що завдяки участі міжнародної спільноти вдалося досягти угоди про припинення вогню з Азербайджаном.

Азербайджан заявляє, що внаслідок бойових дій цього тижня втратив 71 військового, Вірменія повідомляє про 105 загиблих серед своїх військових.
 

Ще на цю тему