Британський депутат пропонує визнати "Єдину Росію" терористичною організацією

14:00 13.09.2022

Член комітету із закордонних справ британського парламенту, депутат Лейбористської партії Ліам Бірн запропонував заборонити видачу всіх туристичних віз росіянам і оголосити "Єдину Росію" терористичною організацією.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Бірн заявив у понеділок увечері після візиту до Києва.

На думку британського політика, успішний контрнаступ України можна пояснити трьома причинами: по-перше, Україна веде війну за незалежність і може мобілізувати більше ресурсів, по-друге, військова стратегія Росії провалилась, а по-третє, цьому сприяє військова допомога Заходу.

"На сьогодні Росія витратила величезні ресурси і мало що здобула та в короткостроковій перспективі не має сподівань на мобілізацію для досягнення нових проривів. Настав час вийти за межі фрази "Путін повинен зазнати поразки" та встановити цілі, підкріплені зобов’язаннями щодо військового постачання для їхнього досягнення", – зазначив Бірн.

На думку депутата Британії, такими цілями можуть бути створення безпечного повітряного простору над Україною за рахунок комплексної протиповітряної оборони, повна деокупація її території, переслідування Росії за злочин агресії та воєнні злочини, стягнення репарацій і повернення всіх полонених і переміщених осіб.

"Крім того, пропоную розглянути посилення тиску на російську еліту шляхом оголошення "Єдиної Росії" терористичною організацією, як ми це зробили у випадку ЕТА, "Хезболли" чи ХАМАС, заборону на російські туристичні візи та сильніші гарантії для експорту (зерна), наприклад заборонена для польотів зона над Чорним морем", – додав він.

Нагадаємо, у квітні президентка Європейського парламенту Роберта Метсола сказала, що вважає за потрібне застосувати санкції стосовно всіх двох мільйонів членів путінської партії "Єдина Росія".

Ще на цю тему