Критичної ситуації для АЕС немає: глава МАГАТЕ про вчорашній масований удар по Україні

20:40 12.09.2022

МАГАТЕ наразі не має інформації щодо критичної ситуації для українських атомних електростанцій з огляду на вчорашні російські удари по об’єктах енергетичної інфраструктури України.

Як передає власний кореспондент Укрінформ, про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі під час пресконференції у понеділок Відні.

"Оскільки це питання стало таким потенційно серйозним, то ми здійснюємо моніторинг ситуації на кожній атомній електростанції. На даний момент ми не побачили або не були поінформовані про критичну ситуацію на них", - прокоментував Гроссі питання про нічні ракетні удари рф по енергетичній інфраструктурі та їх загрози для зовнішнього енергоживлення українських АЕС.

Він додав, що МАГАТЕ "дуже уважно стежить за ситуацією".

Як повідомляв Укрінформ, увечері 11 вересня відбувся один із наймасовіших ракетних обстрілів росією енергетичної інфраструктури України. Було обстріляно Зміївську ТЕС та три підстанції високої напруги, знеструмлено 40 підстанцій різної напруги.

У результаті було повністю знеструмлено Харківську й Донецьку області. Без світла також залишилися громади на Дніпропетровщині, Запоріжжі, Сумщині. У результаті обстрілів загинули четверо енергетиків.

Ще на цю тему