У Харкові знову немає світла, зупинився весь електротранспорт

15:40 12.09.2022

У Харкові вдень 12 вересня зникло електропостачання, зупинився весь електротранспорт. 

Цю інформацію кореспондентові Укрінформ підтвердили в пресслужбах Харківської міської ради та АТ «Харківобленерго».

«Обсяг знеструмлення у Харкові на рівні вчорашнього (після удару загарбників по ТЕЦ – ред.). Інформації про прильоти не маємо. Причини знеструмлення з'ясовуються. Енергетики працюють», - зазначили в обленерго.

У міськраді підтвердили, що наразі зупинився весь електротранспорт – наземний і метро.

«Персонал метрополітену проінструктований, як діяти у таких випадках. Усіх пасажирів, які були в електропоїздах, виводять на найближчі станції», - зазначив прессекретар комунального підприємства «Харківський метрополітен» Олексій Бітнер.

У Харкові через російські обстріли виведені з ладу об'єкти критичної інфраструктури, повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

«Повторюється ситуація вчорашнього вечора. Через обстріл виведені з ладу об'єкти критичної інфраструктури, внаслідок чого в Харкові зникло світло і припинене водопостачання», - написав він у Телеграмі.

Терехов додав, що енергетики, рятувальники та комунальники працюють над усуненням наслідків обстрілів.

Як повідомлялося, ввечері 11 вересня війська рф завдали ракетного удару по харківській ТЕЦ. Після удару в місті та області зникло електропостачання, його поступово відновили. На об’єкті загинули двоє співробітників, які перебували на чергуванні. Виникла масштабна пожежа.

Ще на цю тему