Одещина знайшла інвестора для відновлення терміналів Ренійського порту

10:00 03.09.2022

Одна з інвесткомпаній, що готова розвивати морській бізнес на Одещині, погодилася відремонтувати кілька терміналів у Ренійському морському порту. 

Про це розповів директор Агенції регіонального розвитку Одеської області Олексій Зленський, пише видання Порти України.

РФ шантажує весь світ загрозою голоду: за місяць роботи зернового коридору Україна експортувала понад 1,5 млн тонн зерна на противагу 84 млн тонн минулоріч, до того ж Одещину регулярно обстрілюють. Агенція регіонального розвитку Одеської області не може вплинути на це, але ми спроможні знайти інвестиції для розвитку морського та аграрного бізнесів в регіоні. У нас вже багато заявок від потенційних інвесторів”, — зазначив Зленський в ході панельної дискусії «Наслідки російської агресії на всесвітню продовольчу безпеку» у четвер, 1 вересня.

Відновлення Ренійського порту дозволить розширити кількість експорту, що допоможе не тільки залежним від України державам, а й відновить українську економіку. Адже через цей транспортний вузол проходить річковий, морський, автомобільний та залізничний транспорт.

Крім того, в перспективі має бути розширена номенклатура вантажів, котрі експортуються «коридором», а технологія виробництва зерна в Україні — оновлена. Через збільшення цін на світовому ринку та подорожчання транспортування вантажів українські фермери недоотримають прибуток, тому Одещині потрібно розблокувати порти. Так в область потраплять судна з добривами або сировиною для нашої промисловості.

Щоб зробити таке, потрібна співпраця інвесторів, громад та влади для залучення коштів та високих технологій, зазначив Зленський.
 

Ще на цю тему