ЄБРР відновлює модернізацію порту Чорноморська 

10:40 17.05.2023

Європейський банк реконструкції та розвитку відновив роботу над планом модернізації порту Чорноморська.

Банк відновлює роботу з надання допомоги українському уряду в модернізації порту Чорноморська, яку призупинили після повномасштабного вторгнення рф в Україну, пише usm.media.

Крім того, ЄБРР та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) нададуть експертів і консультантів для допомоги Україні у підготовці тендеру для концесії та налагодженні зв’язків з інвесторами, повідомили в ЄБРР.

Портові термінали в порту Чорноморська готують до передачі в концесію. Передати планують перший, контейнерний та п’ятий термінали. 

Перший етап — розробка технічно-економічного обґрунтування, наступний — проведення конкурсу серед бажаючих отримати в концесію термінали порту «Чорноморськ». Підготовку ТЕО профінансує Глобальний інфраструктурний фонд. Експертів і консультантів залучають Європейський банк реконструкції та розвитку і Міжнародна фінансова корпорація. 

Віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков зазначив, що задача майбутнього інвестора — ефективно управляти терміналами морського порту «Чорноморськ» та розвивати їх.
 

Ще на цю тему