У НАТО видалили твіт з привітанням Туреччини, який обурив Грецію

15:00 01.09.2022

Сухопутне командування об’єднаних збройних сил НАТО (LANDCOM) видалило твіт з привітанням Туреччини з Днем перемоги після демаршу Греції, який описав цей пост як "такий, що не має смаку" і "неприйнятний".

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє Ekathimerini.

Також відомий як День збройних сил Туреччини, День перемоги вшановує перемогу Туреччини над Грецією в грецько-турецькій війні в 1922 році.

Твіта, опублікованого у вівторок 30 серпня, уже не було видно до вечора середи.

"Сьогодні виповнюється 100 років незалежності Туреччини. Ми приєднуємося до наших турецьких союзників у НАТО та за її межами у святкуванні їх Перемоги та Дня збройних сил Туреччини", – йдеться у твіті LANDCOM, який базується в турецькому місті Ізмір.

Твіт супроводжувався фотографією, на якій зображений підрозділ турецьких солдатів під великим турецьким прапором.

Постійний представник Греції в Альянсі безпеки подав демарш із засудженням твіта, повідомило раніше грецьке міністерство закордонних справ.

Грецька армія подасть аналогічну скаргу до Верховного штабу ОЗС НАТО в Європі (SHAPE), додали в міністерстві.

Твіттер-акаунт LANDCOM регулярно публікує повідомлення про національні свята країн-членів, наприклад 25 березня на День незалежності Греції.

Нагадаємо, Греція направила скаргу генеральному секретареві НАТО Єнсу Столтенбергу після того, як Об’єднане сухопутне командування Альянсу, розташоване в турецькому Ізмірі, привітало Анкару з Днем збройних сил.

Ще на цю тему