Санду закликала не слухати проросійські маніпуляції довкола намірів Молдови зміцнити армію

16:00 31.08.2022

Президентка Молдови Мая Санду закликала громадян не піддаватися на проросійські наративи довкола нейтралітету Молдови та її збройних сил.

Як повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда", про це вона заявила у телеефірі.

"Давайте не будемо піддаватися на маніпуляції з Придністров’я та з боку проросійських політиків у Кишиневі та Москві. Молдова і далі є нейтральною країною. Наша Конституція не забороняє нам мати армію. Це, навпаки, положення Конституції - мати споряджену армію, яка здатна захистити країну, це наш обов’язок", - зауважила президентка.

Соціалісти Молдови обурилися через заяву глави МЗС Британії про озброєння країни
Вона наголосила, що Молдова залишається мирною країною і налаштована вирішувати заморожений конфлікт у Придністров’ї виключно мирним дипломатичним шляхом.

"Ризики не у Кишиневі. Не Кишинів напав на сусідню країну, а Москва. І коли таке стається з сусідньою державою, природньо, що ми починаємо думати, як захистити себе. Ця війна створює підвищені ризики для нашої країни. Україна бореться за незалежність, а ми дбаємо про незалежність Молдови, про нашу свободу", - наголосила Мая Санду. 

Нагадаємо, у квітні Санду заявила, що Молдова має докласти всіх зусиль для створення професійної та сучасної армії. 

У серпні схвалили зміни до державного бюджету Молдови на 2022 рік, бюджет міністерства оборони країни зросте на 14,5 мільйона леїв (27,7 мільйона гривень), що на 1,4% більше від закладених раніше витрат.

Раніше повідомляли про плани ЄС надати Молдові 40 млн євро для збільшення оборонного бюджету.

Ще на цю тему