На тлі вибухів у Криму посилюються репресії проти кримських татар – Полозов

21:00 19.08.2022

Російська влада та силовики вперше надають кримській «справі Хізб ут-Тахрір» «українського сліду» внаслідок своєї нездатності забезпечити військову захищеність анексованого Криму. Такою точкою зору з Крим.Реалії поділився адвокат Микола Полозов.

17 серпня російський глава Криму Сергій Аксьонов (за документами – Аксенов) назвав шістьох затриманих у Джанкої та Ялті членів забороненої в Росії релігійної організації «Хізб ут-Тахрір» «терористами», яких «координували» з материкової частини України.

На думку Полозова, «такі заяви говорять передусім про безсилу злість і страх окупаційної влади» в Криму.

«Довгий час вони говорили про абсолютну військову захищеність Криму. А зараз, коли з'ясовується, що їхні слова були брехнею, коли то в одній, то в іншій частині Криму відбуваються підриви російських військових об'єктів, як негайне рішення для заспокоєння населення і самих себе, кримська влада відчайдушно шукає винних у своїх невдачах. Очевидно, місцевим силовикам дали команду імітувати бурхливу діяльність, проводити затримання та арешти. Не маючи ні можливостей, ні бажання реально працювати, російські силовики починають чинити репресії щодо кримських татар, адже напрацювань за вісім років окупації у них достатньо. Списки неблагонадійних давно складені», – розповів адвокат.

Полозов зазначив, що, «ймовірно, ці напрацювання і видаватимуться силовиками за «успішну» протидію військовим загрозам з боку України».

«Зрозуміло, ціна такої діяльності – поламані людські долі, що потрапили в жорна репресивної машини путінської Росії», – зазначив адвокат.

Ще на цю тему