ЄС виділив Молдові 75 млн євро для бюджетної підтримки

10:00 17.08.2022

Європейська комісія у вівторок 16 серпня повідомила про виділення Молдові 75 млн євро бюджетної підтримки на тлі складної енергетичної ситуації в країні.

Про це розповіла заступниця генерального директора Генерального директорату з питань сусідства та переговорів про розширення ЄК Катаріна Матернова, повідомляє "Європейська правда".

"Європейська комісія продовжує підтримувати Молдову у складній енергетичній ситуації, при підвищенні цін на газ для найбільш вразливих та потребі підвищення енергоефективності. Генеральний директорат Єврокомісії з питань сусідства та переговорів про розширення виділив сьогодні 75 мільйонів євро для бюджетної підтримки", - розповіла Матернова у своєму Twitter.


1 серпня Європейська комісія в понеділок виділила перший транш у розмірі 50 млн євро макрофінансової допомоги Молдові в межах програми підтримки подолання численних криз.

35 млн євро надаються у вигляді довгострокових позик на пільгових умовах, а ще 15 млн євро – у вигляді грантів. Загальна сума макрофіну становитиме 150 млн євро.

Ще на цю тему