Туреччина вихваляється торговельним бумом з Росією — Bloomberg

21:00 15.08.2022

Туреччина відкрито вихваляється значним зростанням торгівлі з Росією, ігноруючи заклики союзників щодо ізоляції російської економіки через повномасштабне вторгнення в Україну

Как пишут Порты Украины про це повідомляє Bloomberg.

Міністр транспорту Туреччини Аділь Караісмаілоглу повідомив про зростання торгівлі транспортними засобами з Росією на 58% за перші чотири місяці 2022 року, що свідчить про зростаючі логістичні потужності Туреччини.

Це лише один приклад значного зростання турецького експорту до Росії, який, за даними державної статистичної служби TurkStat, у першому півріччі досяг восьмирічного максимуму в $2,91 млрд.

Туреччина вихваляється торговельним бумом з Росією — Bloomberg
Інфографіка: bloomberg.com
Президент Турчеччини Реджеп Ердоган прагне збільшити експорт в рамках так званої «нової економічної моделі». Але це розчаровує союзників Туреччини по НАТО в США та Європі, які намагалися виступити єдиним фронтом, щоб ізолювати російську економіку за допомогою санкцій.

Туреччина не ввела санкцій проти Росії, намагаючись натомість збалансувати свої відносини з обома сторонами у війні. Країна забезпечує Україну дронами, водночас заохочуючи російські інвестиції, які приносять життєво важливу іноземну валюту.

Ще на цю тему