У Греції – успішніший за очікування турсезон: допоможе компенсувати ціни на енергію

10:00 06.08.2022

Літній туристичний сезон у Греції виявився кращим за очікування, і доходи від нього допоможуть пом’якшити вплив стрімкого зростання цін на енергоносії.

Про це 5 серпня заявив речник уряду Греції Янніс Ойконому повідомляє Європейська правда з посиланням на Euractiv.

"Як ми побачили в перші дні серпня, туристичний потік у нашій країні отримав потужний імпульс, причому туристичні потоки перевищують навіть найоптимістичніші початкові прогнози", – зазначив Ойконому на брифінгу.

"Доходи від туризму дозволяють державі продовжувати підтримувати суспільство, яке потерпає від енергетичних та інших криз, і забезпечить нас цінними резервами напередодні майбутньої зими", – додав він.

За словами Ойконому, в червні через аеропорти в Грецію прибули 3,481 мільйона іноземців, що майже втричі більше в порівнянні з показником минулого року і приблизно стільки ж, скільки в останній "доковідний" 2019 рік.

Туризм забезпечує п’яту частину економіки Греції й таку ж частку робочих місць. У 2019 році країну відвідали рекордні 32 мільйони туристів, які принесли їй близько 18 мільярдів євро доходу. Очікувалося, що у 2022-му вдасться отримати 80-90% цієї суми.

Греція, як і багато інших країн Європейського Союзу, постала перед стрімким зростанням вартості електроенергії через різке зростання цін на природний газ, оскільки війна в Україні та європейські санкції проти Росії посилюють занепокоєння щодо безпеки постачання газу.

З вересня минулого року грецький уряд витратив близько семи мільярдів євро на субсидії на електроенергію та інші заходи, щоб допомогти домогосподарствам, підприємствам і фермерам оплачувати рахунки за електроенергію та газ.