Надмірний туризм: Греція введе обмеження для круїзних лайнерів

14:30 15.06.2024

У Греції з наступного року планують ввести обмеження на відвідування круїзними суднами найпопулярніших островів.

Як інформує видання «USM» про це заявив прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, пише Bloomberg.

Рішення обмежити відвідування круїзними лайнерами стане першим кроком уряду, щоб впоратися з наслідками «надмірного туризму» в період після пандемії.

«Я думаю, що ми зробимо це наступного року», — сказав Міцотакіс.

За його словами, нові правила можуть обмежити загальну кількість причалів на острові або запровадити процес торгів для слотів.

У 2023 році Греція прийняла 32,7 мільйона туристів, що на 18% більше, ніж роком раніше, тоді як у першому кварталі 2024 року кількість відвідувачів зросла майже на 25%. Торік круїзи принесли 847,4 млн євро (910 млн доларів) доходу, що більш ніж удвічі перевищує показник 2022 року.

Також, за даними грецької асоціації портів, Санторіні минулого року був найпопулярнішим островом у Греції для круїзних суден. До острова зайшли 800 суден, які привезли майже 1,3 мільйона відвідувачів. Це майже на 17% більше, ніж у 2022 році.

Зазначимо, що Греція – не перша країна, яка змушена вжити заходів, щоб впоратися з наслідками надмірного туризму. У 2021 році Італія заборонила великим круїзним лайнерам доступ до каналу, що веде до історичного центру Венеції, через пошкодження і надмірний туризм.

 

Ще на цю тему