Шредер після зустрічі з Путіним заявив, що той налаштований на дипломатичне врегулювання з Україною

10:40 03.08.2022

Ексканцлер Німеччини Герхард Шредер заявив, що російський президент Владімір Путін відкритий до дипломатичного врегулювання з Україною.

Про це колишній канцлер сказав в інтерв’ю stern and RTL/ntv, повідомляє "Європейська правда

Шредер підтвердив, що зустрічався з Путіним минулого тижня.

"Хороша новина полягає в тому, що Кремль хоче досягти переговорного рішення. Уже був переговорний підхід до конфлікту між Україною та Росією, наприклад, у Стамбулі в березні. Турки були дуже корисні, оскільки вони брали участь у переговорах щодо поставок зерна. Наразі це дуже корисно. Першим успіхом є угода про зерно, можливо, можна буде повільно розширити її до припинення вогню" - заявив він.

Шредер також висловився за посередницьку роль Німеччини у врегулюванні і на його думку вони нині роблять недостатньо.

"Звичайно, Німеччина та федеральний уряд несуть особливу відповідальність, особливо разом із Францією. У мене таке враження, що зараз відбувається недостатньо, тому що ясно одне: без переговорів нічого не вийде" - зазначив ексканцлер.

Минулого тижня стало відомо, що ексканцлер Німеччини Герхард Шредер прибув у кількаденну "відпустку" до Москви.

Речник Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков тоді не виключив зустрічі колишнього канцлера Німеччини з президентом РФ.

Колишній лідер Німеччини засудив вторгнення як невиправдане, але не критикував Путіна. Ця позиція викликала різку критику з боку всього політичного спектра Німеччини.

Він також продовжував обіймати прибуткові посади в російських енергетичних гігантах, поки громадський і політичний тиск не змусив його відмовитися від них.

Ще на цю тему