Українці відмовились співпрацювати з окупантами та зірвали план рф перевести Херсонщину на рублі – ЦПД

20:00 30.07.2022

Українці відмовляються співпрацювати з російськими загарбниками на окупованих територіях. План рф перевести Херсонщину на рублі зірвано.

Про це повідомляє Центр журналистских расследованийї.

«На Херсонщині через відмову українських банківських фахівців не відкрилися три відділення російського «Промсвязьбанка», що зірвало плани кремля з переходу на розрахунки в рублях», – розповіли там.

ЦПД із посиланням на аналітичний центр США Institute for the Study of War, зазначає, що всупереч залякуванням більшість педпрацівників на ТОТ відмовляється співпрацювати, що змушує РФ компенсувати дефіцит вчителів за рахунок кримських педагогів.

На Луганщині через відмову українських медпрацівників, російська влада вимушена завозити російських лікарів із Новосибірська та Волгограда.

У Каховці російські загарбники 28 липня захопили відділення «Укргазбанку» на вул. Набережній, 3. Подібні захоплення зараз продовжуються на усій окупованій території Херсонської області: країна-агресорка робить усе можливе для пришвидшення інтеграції Херсонщини в свою банківську систему і витіснення з обігу української гривні.

Останнім часом російські загарбники на тимчасово окупованій ними Херсонській області намагаються повністю витіснити з обігу гривню. Для запровадження тут «рубльової зони» вони залучили банк із невизнаної «Південної Осетії» з досвідом роботи в «лнр» і «днр» – «Международный расчетный банк», а також росіський «Промсвязьбанк». Також вони почали вилучати з магазинів платіжні термінали для розрахунку банківськими картками.

Ще на цю тему