Кулеба розчарований, що грецькі компанії допомагають РФ з перевезенням нафти

19:40 29.07.2022

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив розчарування тим, що судноплавні компанії з Греції продовжують надавати Росії танкери для перевезення нафти морем, таким чином допомагаючи їй заробляти.

Як повідомляє Європейська правда, про це Кулеба заявив в інтерв’ю грецькому мовнику EPT.

"У нас немає нарікань щодо уряду Греції, ми бачимо його послідовну позицію всередині ЄС, підтримку санкцій і надання Україні кандидатури на членство в ЄС. І особливо тому, на тлі цих справді хороших відносин, ми дуже здивовані ставленням грецьких судноплавних компаній, які, пропонуючи свої танкери, фактично допомагають Росії", – сказав він.

Зазначається, що відповідно до шостого пакету санкцій ЄС в межах нафтового ембарго, яке набуває чинності в грудні 2022 року, перевезення російської нафти морським шляхом не забороняється.

Глава МЗС України висловив вдячність Греції за її військову допомогу, закликавши прискорити процедури поставки бойових машин піхоти: "БМП нам дуже потрібні, щоб захистити наших військовослужбовців під час їх просування. Солдати гинуть саме тому, що не вистачає бронетехніки".

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що приватні грецькі компанії "є найбільшими постачальниками, які, по суті, витягують Росію з зашморгу нафтового ембарго".
 

Ще на цю тему