Грецькі компанії рятують росію від нафтового ембарго – Кулеба

14:00 04.07.2022

Грецькі приватні компанії, які надають росії танкери для перевезення нафти, по суті, витягують її із зашморгу нафтового ембарго.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю LB.ua.

«Ми хочемо там (у сьомому пакеті санкцій ЄС – ред.) бачити відрізання Росії від світової морської торгівлі. Це означає насамперед неможливість операторів кораблів надавати свої танкери в розпорядження російської федерації. Так склалося, що, принаймні за останніми даними, які в мене були, найбільшими операторами, найбільшим постачальником танкерів для перевезення російської нафти морем є приватні грецькі компанії. Не урядові компанії, я не звинувачую уряд Греції, але приватні грецькі компанії є найбільшими постачальниками, які, по суті, витягують росію із зашморгу нафтового ембарго. Це факт», – сказав Кулеба.

Він додав, що у сьомому пакеті санкцій Україна також розраховує бачити повне відключення російських банків від SWIFT, ембарго на операції з російським золотом.

"Ну і персональні санкції, щоб їм було боляче. Їм, їхнім близьким, їхнім коханкам, щоб усім-усім було боляче", - додав міністр.

Теми:

Ще на цю тему